Friday, February 22, 2019

Özel Ders Almanın Faydaları


Öğrencilerin başarıları aldıkları eğitim ile parelel olarak değerlendirilmelidir. İyi eğitim alan öğrencilerin başarılı olmaları mutlak olmaktadır. Bunun yanında her öğrencinin anlama ve kavrama düzeyinin farklı olduğu bilinmektedir. Bunun içinde öğrenciler için özel ders almak pek çok fayda sağlamaktadır. Çocuğunun başarısını arttırmak isteyen veliler ise özel ders almanın faydaları nelerdir diye araştırma yapmaktadırlar. Buradan sizlere bu konuda bilgiler vermeye çalışacağız. Özellikle öğrencilerin sınav zamanlarında alacakları özel dersler girecekleri sınavlarda başarılı olmalarını sağlamaktadır.

Özel Ders Almanın Faydaları Nelerdir?

Özel ders verme konusunda tecrübeli ve öğrencinin başarısında etkin olabilecek bir öğretmen ile özel ders almanın faydalarını şu şekilde saymak mümkün olacaktır.
·         Özel ders birebir alınmaktadır: Bu özelliği ile de öğrencinin sınıf ortamında kalabalık içinde anlamakta güçlük çektiği konuları çok rahat bir şekilde öğrenebilmesi mümkün olmaktadır.
·         Özel ders öğrencinin uygun olduğu saatte verilir: Öğrencinin kendini çok rahat ve hazır hissettiği saatlerde verilen özel dersi öğrencinin anlaması çok daha kolay olmaktadır.
·         Özel ders ev ortamında verilir: Kendi evinde olan öğrenci güvende hissetmekte ve derse daha çok adapte olabilmektedir.
·         Özel ders diğer öğrenciler ile arada oluşan farkın kapanmasını sağlar. Özellikle temeli zayıf olan öğrenciler için özel ders yararlı olmaktadır. Çünkü öğrenci dersin temelini bilmediği için yeni anlatılan konuları anlayamaz. Aldığı özel ders ile temel sağlam hale getirilir.
·         Özel derste odaklanma sorunu olmaz: Günümüzde pek çok öğrencinin sorunu odaklanma ve dikkat dağınıklığı olarak kabul edilmektedir. Kalabalık sınıflarda öğretmenin bu sorunu ortadan kaldırması genellikle mümkün olmazken özel ders veren öğretmen bunu hemen fark eder ve öğrencinin ilgisinin derse yönelmesini sağlar.
·         www.eveozelders.com sitesinde öğrencinin ihtiyacı olan ders için özel danışmanlık verilir: Eğitim sisteminde pek çok ders bir arada verilmekte ve öğrencilerde bunların bir kısmını anlamakta zorluk çekebilmektedirler. Öğrencinin anlamakta zorlandığı ders için özel ders alması başarı oranının yükselmesini sağlamaktadır.

Özel Ders Öğretmeni Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Çocuğunun okulda ki başarısının artmasını isteyen anne babalar onların özel ders almalarını isterken bunun için doğru öğretmen seçimini nasıl yapacaklarını da bilmelidirler. Özel ders fiyatları yüksek olarak bulunduğu için genellikle daha uygun fiyatlar ile özel ders veren öğretmenler seçilmektedir. Oysa bu yanlış bir tercih olmaktadır. Çünkü dersin süresinin uzun olması değil etkin olması önemlidir. Tecrübeli bir öğretmen çok daha kısa bir sürede öğrencinin dersi kavramasını anlayabilmektedir. Deneyimli bir öğretmen öğrenciye ayrıca bir çeşit koçluk yapacak ve bu şekilde öğrencinin hayata bakış açısının genişlemesini ve sınavlarda başarılı olmak için ip uçlarını öğretecektir. Özel ders veren öğretmen ezberci eğitimden uzak olacak ve çocuğun dersi anlamasını sağlayacağı içinde verilen bilgi kalıcı olacaktır.

Özel Ders Başarıyı Arttırıyor mu?

Çocuğunun başarısını arttırmak isteyen anne babalar bunun için en etkili, yöntemleri ararken karşılarına en doğru çözüm olarak özel ders gelmektedir. Özel ders başarıyı arttırıyor mu diyen veliler doğru öğretmen ile çalışmaları halinde bunun gerçek anlamda etkili olduğunu göreceklerdir. Yapılan araştırmalarda en başarılı öğrencilerin özel ders aldıkları görülmektedir.
Anahtar kelimeler: özel ders almanın faydaları, özel ders veren öğretmen, özel ders fiyatları, özel ders başarıyı arttırıyor mu

No comments:

Post a Comment